fredag den 4. september 2015


Violsyltetøj




Du skal bruge:


  • En lille kurv violblomster (1 - 2 dl)
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker (gerne råsukker)
  • 1 citron
  • En tykbundet gryde + en grydeske








Sådan gør du:

  • Kom sukker og vand i en tykbundet gryde og kog det til det bliver tykflydende.
  • Skær citronen midt over og dryp lidt citronsaft ned i massen.
  • Kom dine violblomster ned i sukkermassen.
  • Rør godt rundt.
  • Kog violmassen op - og lad den småkoge i en time.
  • Skum dit syltetøj, lad det afkøle og kom det på rene glas, som evt. er skyllet med atamon.
    Spis violsyltetøj på nybagte boller.
Opskriften er hentet på www.skoven-i-skolen.dk 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar